NL Energy Compact

– 05 oktober 2021

NL Energy Compact

Nieuwsbericht
05 okt 2021

De Verenigde Naties heeft Nederland de unieke kans geboden om een leidende positie te nemen bij het versnellen van SDG 7: Affordable and clean energy for all. The NL Energy Compact is hiermee tot stand gekomen!

The NL Energy Compact is een samenwerking tussen meer dan 25 organisaties, kennisinstituten en NGO’s. Met als doel om iedereen betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie te geven. In 2030, stellen de organisaties aan 100 miljoen mensen duurzame energie te bieden en aan 45 miljoen mensen schonere kookmogelijkheden.

En dat is hard nodig. Op dit moment hebben 800 miljoen mensen wereldwijd geen toegang tot elektriciteit en 2,6 miljard mensen koken nog altijd op vervuilende kooktoestellen. Dit resulteert in 4 miljoen overledenen door vervuilende gassen binnenhuis.

Bij FairClimateFund geloven we in een eerlijke wereld. Waarin iedereen toegang heeft tot energie en schone kookmogelijkheden. Daarom sluit FairClimateFund zich bij de NL Energy Compact aan!

Hoe draagt FairClimateFund hier aan bij?


  • FairClimateFund wil met behulp van klimaatfinanciering toegang bieden tot schoon koken voor 900.000 mensen in huishoudens met een laag inkomen in fragiele gemeenschappen en landen.
  • Samen met partners uit de private sector investeren we in klimaatprojecten die 2.000.000 ton CO2 verminderen in gemeenschappen met een laag inkomen én verbeteren we de leefomstandigheden van deze gemeenschappen (SDG 3, 5, 7).
  • Wij zullen ons hard maken voor een eerlijke en inclusieve vrijwillige CO2-markt waarbij huishoudens die de CO2-reductie genereren een eerlijk deel van de inkomsten uit CO2-credits krijgen, op een transparante manier.
nl