co₂-voetafdruk

co₂-voetafdruk

Wil je als bedrijf meewerken aan de klimaatdoelstellingen en je broeikasgassen reduceren? Dan moet je eerst weten hoeveel broeikasgassen je eigenlijk uitstoot en waar in het bedrijf dat gebeurt. Een CO₂-voetafdruk kan je daarbij helpen. Een CO₂-voetafdruk van een bedrijf bestaat uit alle broeikasgassen die het bedrijf uitstoot in een jaar tijd. Er zijn verschillende methodieken die je kunnen helpen bij het bepalen van je CO₂-voetafdruk en de bijbehorende scopes. Het GreenHouse Gas-GHG Protocol is een van de meest gebruikte methoden.

Meten van je CO₂-voetafdruk

FairClimateFund helpt je met het in kaart brengen van de CO₂-voetafdruk van je bedrijfsvoering, producten en/of diensten. We hebben veel ervaring met het ondersteunen van bedrijven in verschillende sectoren. Voor uitgebreide levenscyclusanalyses (LCA) van scope 3-emissies en op maat gemaakte rekentools werken wij samen met erkende partners als CE Delft.

Daarnaast bieden FairClimateFund en haar partners de volgende rekentools om bedrijven te helpen met het berekenen van de CO₂-voetafdruk:

CO₂-voetafdruk koffie

Klimaatverandering heeft grote impact op het verbouwen van koffie en het bestaan van veel kleinschalige koffieboeren in ontwikkelingslanden wordt bedreigd. FairClimateFund zet zich in voor de verduurzaming van de koffiesector en heeft met partner CE Delft een tool ontwikkeld voor de berekening van de CO₂-voetafdruk van koffieproducten. Peeze, Pelican Rouge en Compass Group rekenen wij inmiddels tot tevreden klanten.

Wil je meer weten over onze koffietool?

CO₂-voetafdruk groente en fruit

CO₂ Correct biedt een effectieve en betaalbare manier om de CO₂-voetafdruk van een AGF product te berekenen. Hierbij wordt gekeken naar het land van herkomst (wieg) en waar het product uiteindelijk naar wordt verscheept (graf).

Wanneer het CO₂ Correct-label wordt gebruikt door de AGF-industrie, betekent dit dat er rekening is gehouden met de CO₂-impact en er is geïnvesteerd in het Fairtrade gecertificeerde biogas project in India van FairClimateFund.

CO₂-voetafdruk MKB

Met de online calculator op de website van FairClimateFund, de CO₂-voetafdruk calculator van onze partner Klimaatplein of de Milieubarometer van Stimular helpen we MKB bedrijven inzicht te krijgen in hun CO₂-voetafdruk. Denk hierbij aan de bedrijfsvoering, het elektraverbruik, de logistiek en het vervoer van medewerkers. Via onze partner Imset krijg je korting op de aanmelding bij de Milieubarometer.

Wil je meer weten over de verschillende CO₂-calculatoren?

CO₂-voetafdruk internationaal transport

Werk je in het internationale vrachttransport en zoek je een goede oplossing voor het berekenen van de CO₂-emissies van jouw transport? FairClimateFund kent diverse specialisten als het gaat om de berekening van de CO₂-uitstoot van wereldwijd vrachttransport ter land, ter zee en in de lucht.

Wil je meer weten over het berekenen van de CO₂-voetafdruk van vrachttransport?

CO₂-voetafdruk website

Blij met je huidige website, maar zou je graag willen kijken hoe je deze duurzamer kunt maken? Onze partner Zifera maakt gebruikt van een nieuwe techniek waarmee ze groene aanpassingen kunnen doen aan je huidige site, zonder dat ze bij de broncode hoeven te komen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat jouw website op een groen netwerk draait.

Neem contact op met onze collega Marcel Spaas om alle mogelijkheden te ontdekken!
Marcel Spaas

Business Developer
Telefoon: +31 (0)30 234 8203
E-mail: spaas@fairclimatefund.nl