Banner als een particulier

particulieren

In 4 stappen Fairtrade CO2 compenseren!

Breng met behulp van FairClimateFund jouw CO₂-voetafdruk in kaart. En draag met eerlijke CO₂-compensatie bij aan een beter klimaat en een beter leven voor mensen in ontwikkelingslanden, die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

1Uw CO 2-voetafdruk in kaart brengen

Jouw CO₂-voetafdruk wordt bepaald door verschillende factoren: denk aan elektraverbruik, vliegreizen en dagelijks vervoer. FairClimateFund helpt je bij het in kaart brengen van jouw CO₂-voetafdruk via onze CO₂-calculator.

2Uw CO 2-uitstoot verminderen

Duurzaam leven begint met het maken van bewustere keuzes op het gebied van consumeren, wonen en vervoer. Je kunt op ieder moment zelf beslissen om jouw CO₂-voetafdruk te verkleinen. Kijk hier voor tips!

3Zelf duurzame energie opwekken

Voor de energie die je toch nog nodig hebt, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Denk aan elektrisch rijden of investeren in zonne-energie of windenergie.

4Uw rest CO 2-uitstoot compenseren

De CO₂-uitstoot die je (nog) niet kunt of wilt verminderen, kun je bij ons op een eerlijke en effectieve manier compenseren met (Fairtrade) CO₂-credits. Voor meer informatie over onze Fairtrade CO₂-compensatie, klik hier>

Je maakt zelf een keuze uit een van onze (Fairtrade) gecertificeerde klimaatprojecten en vermindert zo elders op de wereld CO₂-uitstoot. En het mooiste is: de opbrengsten van de (Fairtrade) CO₂-credits komen terecht bij de mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.