Zifera

Zifera

De verduurzaming van de IT-sector versnellen: dat is het doel van Zifera. Zifera biedt een oplossing voor bedrijven om aan de slag te gaan met de klimaatimpact van hun website.

Naar verwachting gebruikt het internet in 2025 al 20% van de wereldwijde opgewekte elektriciteit. Zifera analyseert de website van de klant, geeft advies voor optimalisatie en compenseert automatisch de CO₂-uitstoot. Het enige wat de klant daarvoor hoeft te doen is een regel code op de website te plaatsen. Via het Zifera dashboard ziet de klant vervolgens de analyse van de website en mogelijkheden voor optimalisatie. Daarnaast wordt de overgebleven CO₂-uitstoot van de website automatisch gecompenseerd door de samenwerking met FairClimateFund. Door het plaatsen van de Zifera badge op hun website laten klanten zien dat hun website klimaatneutraal is.

“We werken naar een zo groot mogelijke impact. Daarvoor staan gebruiksgemak en een goede instapprijs centraal. Hoe meer klanten wij hebben, hoe groter de positieve impact van Zifera.”

Zifera en FairClimateFund

Omdat CO₂ compensatie een kern is van Zifera zochten zij een betrouwbare partij bij wie ze de carbon credits op een goede manier kunnen kopen. Met FairClimateFund hebben ze een partner gevonden die de hoogste internationale standaarden wat betreft CO₂ compensatie in huis heeft.

“Wij zijn dan ook trots dat we met FairClimateFund deze sterke partner hebben gevonden.”

Zifera’s website is zo efficiënt mogelijk ingericht met minimaal dataverkeer. Wat er nog over is aan dataverkeer compenseren ze zelf ook direct bij FairClimateFund. En FairClimateFund zelf? Wij zijn ook aan de slag gegaan met de analyse en adviezen van Zifera voor onze eigen website.

Biogas project

Zifera investeert in ons biogas project in India om CO₂-uistoot te compenseren. In het biogasproject krijgen huishoudens op het platteland van India toegang tot een 100% duurzame en schone manier van koken. Koken op biogas is beter voor de gezondheid, het klimaat en milieu én bespaart huishoudens tijd en geld! Zifera draagt daarom bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van huishoudens.

Voor meer informatie: www.zifera.io

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.