Windmill tournament

Windmill tournament

Het eerste klimaatneutrale Ultimate Frisbee toernooi wereldwijd

Elk jaar vindt in Amsterdam het grootste Ultimate Frisbee toernooi plaats. Er doen 80 teams mee die geselecteerd zijn vanuit de hele wereld. Naast het grootste, willen zij ook het duurzaamste toernooi zijn. Elk jaar doet de organisatie zoveel mogelijk om duurzaam te zijn. Naast minimaal plastic gebruik door spelers te laten eten van frisbees, vegetarische en lokale voeding en recycling, kijkt Windmill ook naar haar CO₂-uitstoot

De grootste negatieve impact zit bij Windmill in de CO₂-uitstoot omdat de deelnemers vanaf heinde en verre naar Windmill reizen. Van Californië tot Nieuw Zeeland en van Singapore tot Venezuela, elk jaar verschijnen vanuit 36 landen in de wereld 1.600 spelers in Amsterdam. Gemiddeld komt dit neer op zo’n 500 kg CO₂-uitstoot per deelnemer tijdens hun reis naar het toernooi.

Klimaatneutraal

Wij berekenden samen met Windmill de impact in termen van geproduceerde ton CO₂. Door te investeren in onze projecten die erop gericht zijn om CO₂-uitstoot te verminderen, streeft Windmill ernaar om volledig klimaatneutraal te zijn.

Klimaatsponsor

Deze klimaatneutraliteit is deels gesponsord door Meelunie B.V. De Meelunie B.V. is een in Amsterdam gevestigd bedrijf dat niet alleen de merknaam ‘Windmill’ deelt, maar duurzaamheid net zo belangrijk vindt.

Lees ook het persbericht: Windmill is klimaatneutraal
Voor meer informatie: windmilltournament.com

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.