Solar team Eindhoven

Solar team Eindhoven

De eerste gezinsauto op zonne-energie

Rijden op zonne-energie heeft een mooie toekomst. Dat bewijst Solar Team Eindhoven, een team van 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Deze studenten zetten hun studie voor anderhalf jaar stop om te bouwen aan de auto van de toekomst. Het resultaat is de Stella Lux, ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie.

Zonne-auto’s zijn de toekomst

Volgens het team hebben de huidige auto’s een negatieve impact op het klimaat. Het team heeft de kennis, motivatie en vrije geest ingezet om een bijdrage te leveren aan een betere en duurzamere toekomst. Ze hebben een auto , de Stella-Lux, bedacht die volledig op zonne-energie rijdt. De energie-positieve Stella Lux is niet alleen een oplossing voor de CO2-uitstoot van benzine, diesel en LPG-auto’s. Ook biedt het een oplossing voor de uitstoot van energiecentrales en de huidige infrastructuur. Hoe meer mensen er op zonne-energie rijden, hoe minder gebruikgemaakt hoeft te worden van energiecentrales.

Eigen verantwoordelijkheid

Omdat het team tijdens de productie van de auto’s en het opladen van de auto’s en het vliegen naar internationale wedstrijden CO2 uitstoot, compenseert het team deze CO2-uitstoot bij FairClimateFund door te investeren in klimaatprojecten.

Voor meer informatie: SolarTeam Eindhoven

Fotograaf: Bart van Overbeeke

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.