Royal Lemkes

Royal Lemkes

Royal Lemkes is sinds 1882 een familiebedrijf met een groen hart en een mooie missie: met planten een fijn leven, een vitale business en een mooiere wereld creëren. Deze planten worden met de hoogste kwaliteit en tegen de laagste kosten aan grootschalige retailketens door heel Europa geleverd. Dit betekent dat er veel getransporteerd wordt en er daarbij CO₂ -uitstoot wordt veroorzaakt.

CO2-compensatie

Ondanks dat planten de wereld mooier en groener maken, staat Royal Lemkes voor de uitdaging om de CO₂-uitstoot die vrijkomt bij onder andere het transport van de planten terug te dringen. Royal Lemkes wilt de hele keten, van kweker tot consument, verduurzamen. Sinds 2018 werkt Royal Lemkes samen met FairClimateFund om de rest CO₂-uitstoot van het zakelijk verkeer te compenseren. Dit doen zij met ons biogasproject in India. Sinds dit jaar compenseert Royal Lemkes zowel het zakelijk verkeer als het gas- en lichtverbruik.

Sustainable Development Goals

Naast het ondernemen van actie op het klimaat, heeft Royal Lemkes nog vijf andere duurzaamheidsthema’s geformuleerd die bijdragen aan het behalen van de SDG’s. De projecten van FairClimateFund dragen ook op meer aspecten bij aan het behalen van de SDG’s, door bijvoorbeeld het verbeteren van de positie van vrouwen in ontwikkelingslanden. Managing Director, Michiel de Haan, geeft aan dat Royal Lemkes blijft investeren in mensen en duurzaamheid, maar vooral in relaties. ‘’Samen Groeien’’ is dan ook waar Royal Lemkes naar streeft.

Voor meer informatie: Jaarverslag 2021

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.