Pelican Rouge Coffee Roasters

Pelican Rouge Coffee Roasters

Bij Pelican Rouge Coffee Roasters is duurzaamheid een integraal onderdeel van de dagelijkse gang van zaken. Als onderdeel van Selecta erkennen zij de verantwoordelijkheid voor milieu en lokale gemeenschappen.

‘’Ons doel is om het beste uit de dag te halen, niet alleen voor de huidige generatie maar ook voor de vele die volgen.’’

Om dit doel te realiseren is duurzaamheid verdeeld in 4 strategische pillaren.
De pillaren zijn:

  1. Respect voor ons milieu
  2. Onze verantwoorde producten
  3. Ondersteunen en bijdragen aan de gemeenschap
  4. Een fijne plek om te werken

Verkleinen van klimaatvoetafdruk

Voor het verkleinen van de voetafdruk probeert Pelican Rouge Coffee Roasters waar mogelijk, zowel intern als extern, oplossingen te zoeken die hieraan bijdragen. Dit kan zich uiten in CO2-neutrale koffie tot aan energiemanagement en innovaties op kantoor en productie.

Bijdrage aan mens en milieu

Door onze samenwerking met Fairtrade was de link met FairClimateFund snel gemaakt. Verder spreken de projecten waar we de carbon credits van kunnen kopen ons erg aan. Op deze manier dragen wij niet alleen bij aan een beter klimaat maar ook aan het lokale welzijn van de koffieboeren.
Pelican Rouge Coffee Roasters compenseert de CO2-emissies van boer tot product (de gebrande en verpakte koffiebonen).

Verantwoordelijkheidsgevoel

Pelican Rouge Coffee Roasters vindt het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen in de keten, één onderdeel hiervan is het reduceren van onze CO2 uitstoot. Dit gebeurt op verschillende manieren waarvan CO2-neutrale koffies er één is. Daarbij ondersteunen wij in de landen van origine en dragen wij ook bij in die landen aan betere leefomstandigheden en een beter klimaat door deze projecten.

Meer informatie: Pelican Rouge Coffee Roasters

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.