Peeze

Peeze

Koffiebranderij Peeze heeft met haar duurzame Fairtrade koffie een uniek product in de markt gezet. In samenwerking met Max Havelaar en FairClimateFund is de gehele CO₂-uitstoot tot nul teruggebracht binnen de koffieketen zelf, via reductie en compensatie. Compensatie gebeurt bij de bron bij koffieboeren in Ethiopië via het klimaatproject voor schonere houtovens van FairClimateFund.

Peeze is een Arnhemse koffiebranderij met grote ambities. Peeze wil goede koffie herdefiniëren. Want: je kan alleen écht goede koffie maken als het hele proces van koffie maken goed is. Als je goed bent voor zowel de boeren als onze planeet. Peeze’s doel? Van eerlijke koffie de norm maken. Dit doet Peeze door nauw samen te werken en persoonlijk betrokken te zijn in het hele koffieproces. Op deze manier wil de koffieleverancier van de koffiesector een betere plek maken. Koffie kan eerlijker. Moet eerlijker. En daar zijn ze bij Peeze dagelijks mee bezig.

Duurzame koffie betekent dat de klimaateffecten in de koffieketen van productie tot distributie zoveel mogelijk worden gereduceerd. Zo ontwikkelde Peeze in 1994 (samen met Probat) een mileuvriendelijke koffiebrander. De koffiebrander hergebruikt warme lucht die vrijkomt tijdens het brandproces. Hiermee lukt het Peeze om 50% minder energie te gebruiken dan de conventionele koffiebranders. Daarnaast maakt de branderij gebruik van 100% natuurstroom. De uitstoot die overblijft wordt gecompenseerd met Gold standard/Fairtrade Carbon credits.

De credits worden gecreëerd met een cookstove-project in een van de koffieketens van het bedrijf: op de koffieplantages in Ethiopië. Dit project creëert niet alleen emissierechten, maar draagt ook bij aan de energietransitie in het land en verbetert de gezondheid en gendergelijkheid van de lokale gemeenschap. Meer weten over dit project? Bekijk dan ook onze projectpagina.

De Koffiebranderij reisde zelfs naar Ethiopië om de koffie projecten te bezoeken. De reis geeft een mooi beeld van de projecten en de impact die deze hebben op de lokale koffieboeren en hun families. Lees hier de blog.

Voor meer informatie: www.peeze.nl

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.