Nieuw Economie-Festival 2022

Nieuw Economie-Festival 2022

MVO Nederland, een netwerk van partners dat samen innoveert en implementeert om de nieuwe economie te bereiken, organiseert en maakt het Nieuw Economie-festival 2022 klimaatpostief.

Over NE22

Op 13 mei 2022 in de Beurs van Berlage in Amsterdam start het Nieuwe Economie-festival 2022 (NE22). Met zo’n 1000 bezoekers is het, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Het programma bestaat uit deelsessies, colleges, netwerkgelegenheden en keynotesprekers.

Dit jaar met als thema: een ode aan het ongemak. ‘Om de nieuwe economie te bereiken moeten we veranderen. Als ondernemer, als bedrijf, als overheid. En als mens. Alleen, veranderen is spannend. Veranderen kost energie. En ja, dat zorgt voor ongemak. Over je angst voor het onbekende heen stappen en lef tonen. Gesprekken aangaan met andersdenkenden. Durven zeggen wat je vindt, ongeacht de belangen of rol die je hebt. De eenvoudigste weg is ook de comfortabelste: niet veranderen.’ – aldus MVO Nederland

Practice what you preach

MVO Nederland wil met het duurzaamheidsfestival het goede voorbeeld geven, door het zo duurzaam mogelijk neer te zetten. Zo is Renewi hoofd-eventpartner en is het festival afvalvrij. Is de catering volledig vegetarisch, staat de verwarming uit, wordt er geen gebruik gemaakt van print en moedigt MVO Nederland treinreizen aan.

Hoewel MVO Nederland, CO₂-uitstoot hiermee vermindert is niet alle uitstoot te voorkomen. Daarom is het event klimaatpositief maken een belangrijk laatste stap. MVO Nederland compenseert meer dan de gemaakte CO₂-uitstoot van het festival met onze projecten die CO₂-uitstoot reduceren. En dat maakt het festival klimaatpositief!

“Tijdens NE20 werkten we ook samen met FairClimateFund. Deze samenwerking beviel erg goed, waardoor we dit jaar opnieuw een samenwerking aan zijn gegaan. En wat helemaal mooi is, dankzij FairClimateFund kunnen we er deze editie voor zorgen dat het festival klimaatpositief wordt!”

Bomen in Peru & Cookstoves in Ethiopië

Beide projecten reduceren CO₂. Bomen slaan CO₂ op en cookstoves verminderen houtkap. Daarnaast hebben de projecten ook een ander voordeel. Ze dragen bij aan verbeterde leefomstandigheden van mensen kwetsbaar voor klimaatverandering. Projecten Herbebossing voor koffieboeren in Peru en Cookstoves voor koffieboeren in Ethiopië zijn door Gold standard en de Fairtrade Climate Standard gecertificeerd. Wat betekent dat lokale partners eigenaar zijn van de carbon credits en een deel van de opbrengst ook wordt geïnvesteerd in klimaat-adaptie. Meer over de standaarden

Bezoeken

Aanwezig zijn bij NE22? Kaarten koop je hier: www.NE22.nl

Locatie: de Beurs van Berlage in Amsterdam
Datum: 13 mei 2022
Thema: Een ode aan het ongemak
OrganisatorMVO Nederland

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.