Meelunie

Meelunie

Meelunie verduurzaamt zeevracht
Meelunie is een wereldwijde leverancier van plantaardige ingrediënten zoals zetmeel, eiwitten en zoetstoffen. De kantoren van Meelunie zijn verspreid over vijf continenten en ze exporteren naar meer dan honderd landen. De grootste negatieve impact op het klimaat zit hem bij Meelunie dan ook vooral in transport.

GoodShipping Program

Meelunie hecht veel waarde aan het zo veel mogelijk reduceren van de klimaatimpact, daarom heeft Meelunie zich aangesloten bij het GoodShipping Program. Meelunie heeft de ambitie geformuleerd om CO2-neutrale supply chain te hebben. Het reduceren van de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de zeevracht naar Azië is hierin een belangrijke stap. Via het GoodShipping Program wordt er jaarlijks zo’n 340 ton CO2-uitstoot gereduceerd.

CO2-compensatie

Meelunie verscheept zo’n 22.000 containers per jaar. De CO2-uitstoot die daarbij vrijkomt is ongeveer 2.11MT per 20ft container. Dat staat ongeveer gelijk aan 5200 benzine auto’s die een rondje om de aarde rijden. Meelunie is zich bewust van de impact die zij maakt op het klimaat en neemt hier verantwoordelijkheid voor met behulp van het GoodShipping Program. Naast het reduceren van CO2- uitstoot investeert Meelunie in ons cookstove project in India om de rest CO2-uitstoot te compenseren. Meelunie draagt hierdoor bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van zo’ n 18.000 huishoudens.

Meer informatie: Meelunie.com

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.