Kokako

Kokako

Kōkako produceert Fairtrade biologische koffiespecialiteiten in Auckland, Nieuw-Zeeland. Sinds hun bescheiden start met een koffiekar op Aotea Square in 2001, zijn ze de afgelopen 20 jaar aanzienlijk gegroeid en leveren ze nu koffie en chocolademelk aan cafes, restaurants, retailers en bedrijven door heel Nieuw-Zeeland.

Duurzame koffie en vermindering van de CO2-voetafdruk

Kōkako vindt kwaliteit ontzettend belangrijk en ze werken samen met verschillende coöperaties en handelaren om duurzame koffie in te kopen bij Fairtrade biologische boerderijen over de hele wereld. Alle Kōkako koffie en drinkchocolade is sinds 2009 Fairtrade en BioGro Organic gecertificeerd. Bovendien probeert Kōkako altijd innovatieve en duurzame manieren te vinden om zijn ethisch, verantwoorde producten te verpakken, waaronder de gecertificeerde Fairtrade Organic Coffee, drinkchocolade en Nitro Cold Brew.

Bovendien kijkt Kōkako nu verder dan alleen het vermijden van klimaatverandering! Kōkako kijkt zelfs naar hoe ze hun supply chain kunnen voorbereiden om weerbaar te zijn tegen de veranderingen.

“Hoewel we geen controle hebben over de manier waarop onze leveranciers hun bedrijf runnen, kunnen wij ervoor kiezen om te werken met een supply chain voor duurzame koffie, cacao en suiker die rekening houdt met boeren en hen beschermt tegen klimaatverandering. Door hen in staat te stellen om verschillende klimaatbestendige initiatieven te implementeren, verminderen ze daardoor hun CO2-voetafdruk.”

Daarnaast blijft Kōkako de industrie beïnvloeden door hier meer bewust van te zijn en andere koffiebranderijen aan te moedingen om na te denken over manieren waarop zij kunnen deelnemen aan het beperken van klimaatverandering.

De toekomst

Om hun CO2-uitstoot te verminderen, zal Kōkako zich focussen op het veranderen van hun huidige wagenpark van hybride voertuigen naar het kopen van hun eerste elektrische voertuig in 2021, het promoten van regeneratieve biologische producten, het verminderen van verpakkingen door koffie te leveren aan lokale bedrijven in herbruikbare emmers en hun aandeel te vergroten in de NZ-koffiemarket door consumenten ertoe aan te zetten FairClimateFund geaccrediteerde koffie te kopen.

Er is geen plan B!

Sinds 2016 werkt Kōkako samen met FairClimateFund om de CO2-uistoot van elke kilo koffie die ze branden te compenseren. Kōkako koos ervoor om CO2-credits te compenseren bij FairClimateFund omdat:

“Er is geen plan B! We hebben maar één aarde en we moeten snel werken om er goed voor te zorgen voor toekomstige generaties!”

Bovendien waardeert Kōkako het feit dat hun compensaties direct bijdragen aan de klimaatmitigatie in Ethiopische gemeenschappen waar ze al koffie inkopen, wat de link met een circulaire economie versterkt

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.