Kipster

Kipster

Kipster probeert een antwoord te vinden op de vraag hoe we de groeiende wereldbevolking op een eerlijke manier kunnen voeden, zonder de rekening door te schuiven naar toekomstige generaties en met respect voor alles wat leeft. De oprichters van Kipster dromen van een duurzame en gezonde wereld, waar alle mensen en dieren waardig kunnen leven. Kipster draagt bij aan het verwezenlijken van die droom.

Verkleinen van negatieve klimaatimpact

Om de klimaatvoetafdruk van Kipster zoveel mogelijk te verkleinen, onderneemt het team een aantal duurzame stappen. Zo wekken ze eigen energie op via de zonnepanelen op de daken van de Kipster stallen. Ook houden ze kippen die witte eieren leggen, in plaats van bruine, omdat deze efficiënter voer omzetten en dus minder voer nodig hebben. De kippen worden daarnaast uitsluitend gevoerd met reststromen (op een klein deel vitamines en mineralen na om de nutritionele waarde van het voer compleet te maken). Deze reststromen hebben een lagere CO2 footprint en er vindt daarnaast geen direct landgebruik plaats voor de productie hiervan. Tot slot kijkt Kipster naar het verpakkingsmateriaal en gebruiken ze een duurzaam eierdoosje, gemaakt van aardappelzetmeel, cellulosevezels en water.

Een klimaatneutraal ei

Kipster maakt een klimaatneutraal ei en streeft naar een zo laag mogelijke CO2 footprint. Door middel van compensatie van de CO2-uitstoot die Kipster nu nog niet kan vermijden, kunnen ze de laatste stap zetten om de eieren volledig klimaatneutraal te maken.

Rest CO2-uitstoot compenseren

Na het zoveel mogelijk reduceren van de CO2 footprint van Kipster, kijken ze naar alternatieven voor de rest CO2-uitstoot die niet te vermijden is. Omdat Kipster de uitstoot op een zo goed mogelijke manier wil kunnen compenseren kiezen ze voor CO2-compensatieprojecten die aan de hoogste standaarden voldoen.

“Wij vinden het belangrijk dat er bij de CO2 compensatieprojecten ook wordt gedacht aan de lokale bevolking en de belangen die zij hier in hebben.”

Met deze compensatieprojecten wordt er échte impact gerealiseerd voor de mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering. Kipster compenseert van cradle-to-farmgate. Dus zowel de uitstoot van de eigen boerderij, als het energieverbruik en de uitstoot die vrijkomt bij voorgaande stappen zoals voerproductie en de opfok van de hennen en haantjes. (scope 1, 2 en 3)

Meer informatie: Kipster.nl

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.