I am organic

I am organic

Organto, concept ontwikkelaar en distributeur van verse biologische groenten en fruit met meer dan 100 klanten in 14 landen in Europa, lanceert het merk I AM Organic. Een merk met een overtuigend transparant verhaal.

Eat the world better – dat is de positionering van I AM Organic. Hoe maakt dit merk de wereld beter? Dat doen ze door verse biologische groenten en fruit te leveren die tot aan de bron kunnen worden herleid. De producten worden jaarrond, de seizoenen volgend, ingekocht. Liefst natuurlijk van zo dichtbij mogelijk, maar omdat niet alle producten jaarrond in de juiste kwaliteit in Europa verkrijgbaar zijn, werkt I AM Organic wereldwijd samen met telers en strategische partners om de laagst mogelijke CO₂-voetafdruk te realiseren. Dat is niet alleen beter voor telers en consumenten, maar ook voor het klimaat.

“Eat the world better!”

Biologisch & eerlijk is wel zo heerlijk

Alle I AM Organic-producten zijn biologisch geteeld. Want gezonde en voedzame verse biologische groenten en fruit dragen bij aan de verduurzaming van de aarde. En die transitie is zeer noodzakelijk. Zo werkt Organto samen met lokale boeren en strategische partners om producten zo duurzaam mogelijk te telen, vervoeren, verwerken en verpakken. Maar dat is niet alles

Scannen maar!

De producten van I AM Organic hebben iets unieks! Elk product heeft een productspecifieke QR-code. Die QR-code leidt tot een volledig uniek productpaspoort. Dat paspoort vertelt je precies waar het product vandaan komt, waarom voor die regio is gekozen, hoe het geteeld is, wat er mee is gebeurd, bijvoorbeeld wassen en/of snijden, hoe het is vervoerd, hoe het is verpakt en het geeft inspiratie wat je er mee kunt doen. Daarnaast helpt het je ook nog op weg met hoe je het product het beste kan bewaren en gebruiken om er zo lang mogelijk van te genieten en voedselverspilling tegen te gaan. In het digitale product paspoort is I AM Organic volledig transparant en vertelt het (h)eerlijke, duurzame verhaal van de lekkere en gezonde biologische producten. Door middel van storytelling krijgt het product meerwaarde en wordt de consument geprikkeld om te kiezen voor de biologische producten van I AM Organic.

Teeny-tiny CO₂-voetafdruk

I AM Organic heeft oog voor mens en milieu. In de productieketen worden zo duurzaam mogelijke keuzes gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Ondanks die bewuste keuzes laat de productie en distributie toch nog een kleine CO₂-voetafdruk achter. Voor die footprint neemt I AM Organic verantwoordelijkheid en investeert in Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten die ten goede komen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

Het project

Dat doen ze met FairClimateFund project Herbebossing in Peru.In dit project zorgen boeren – die in het bovenste stroomgebied (3000m) van het teeltgebied in Piura wonen – voor herbebossing met inheemse boomsoorten waardoor erosie wordt verminderd en de wateropslagcapaciteit wordt verbeterd, wat de boeren stroomafwaarts ten goede komt. Het project haalt ook CO₂ uit de lucht en zorgt voor meer biodiversiteit. Gemiddeld halen de geplante bomen in het project 22 kilo CO₂ per jaar uit de lucht. CO₂​ gebruiken zij om steeds een stukje groter te groeien. Zij zetten dit namelijk om in biomassa zoals nieuwe takken en bladeren én in zuurstof, dat weer zorgt voor schone lucht. Het project geeft terug aan mens en natuur!

Waarom juist dat project?

“Door het planten van inheemse boomsoorten wordt biodiversiteit gestimuleerd en CO2 uit de lucht gehaald. Het draagt ook bij aan een vruchtbaardere bodem. Een vruchtbare bodem en biodiversiteit zijn goed voor de teelt van groenten en fruit. Dit herbebossingsproject is Fairtrade gecertificeerd en gezamenlijk met twee boerenorganisaties opgezet. Dit project is net zoals het merk I AM Organic dus duurzaam én fair. Goed voor mens en planeet dus.” aldus marketing director Elke Schroevers

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder hoe I AM Organic haar CO₂-voetafdruk per product berekent:

Meer weten over Organto en I AM Organic? Boek de websites hier:

Organto!

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.