FLyGRN

FLyGRN

FlyGRN is een vliegticket zoekmachine die vliegtickets vergelijkt op uitstoot en prijs. Daarnaast biedt het inzicht in treinalternatieven die er zijn. Verder compenseert FlyGRN gratis (deels) de CO2-uitstoot van vliegreizen. De CO2-uitstoot die wordt gecompenseerd door FlyGRN wordt o.a. gerealiseerd met het Solar Cookers project in Tsjaad van FairClimateFund.

Bewuster vliegen

Zoals wellicht bekend is de luchtvaart op dit moment verantwoordelijk voor 2 tot 3 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. De missie van FlyGRN is om te zorgen dat er een netto vermindering plaats vindt van uitstoot in de luchtvaart. Dat willen ze bereiken door bewustzijn en alternatieven aan te bieden: weten wat de uitstoot is van een vlucht waardoor je bewuster wel of niet kiest voor een vlucht en/of eventuele groenere alternatieven. En als je toch vliegt zorgen ze dat er standaard zoveel mogelijk CO2-compensatie plaatsvindt.

Samenwerking met FairClimateFund

Sinds dit jaar werken FlyGRN en FairClimateFund nauw samen. FlyGRN steunt o.a. het Solar Cooking project dat vluchtelingen voorziet van schone kooktoestellen in Tsjaad. Daarmee wordt houtkap voorkomen, koken gezinnen schoner en lopen gezinsleden minder risico om aangevallen te worden tijdens het zoeken naar hout.

“Wij hebben gekozen voor FairClimateFund, omdat jullie fijn communiceren en mooie projecten hebben. Daarnaast speelt het feit dat de meeste projecten van jullie goed gecertificeerd zijn (GoldStandard) een grote rol in de keuze om voor jullie te kiezen – aldus Jelle (Founder FlyGRN)”

Impact op mens én milieu

FlyGRN compenseert met het Solar Cooking project in Tsjaad. De projecten van FairClimateFund kenmerken zich onder andere door het feit dat de projecten duidelijke milieu én menselijke componenten heeft. Het project zorgt allereerst voor een transitie naar koken op zonne-energie, waardoor er minder hout nodig is. Dit zorgt ervoor dat vrouwen minder gevaar lopen tijdens het sprokkelen van brandhout buiten de vluchtelingenkampen. Bovendien hoeven er minder bomen gekapt te worden voor brandhout. Goed nieuws dus, want hierdoor vindt er ook minder ontbossing plaats.
Daarnaast komt er bij het koken op zonne-energie een veel kleinere hoeveelheid rook vrij dan bij het koken op hout. Dit zorgt voor betere leefomstandigheden, een hogere luchtkwaliteit en een flinke vermindering van CO2.
Inmiddels zijn er dankzij het project in Tsjaad al 21.000 solar cookers uitgedeeld. Daarmee zijn er niet alleen meer dan 15.000 mensen geholpen, maar is er ook gezorgd voor een reductie van 40.000 ton CO2 en een besparing van 31.000 ton hout.

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.