CO2 Correct

CO2 Correct

CO2 Correct zorgt gezamenlijk met FairClimateFund voor toegankelijke CO2-compensatie voor de groente- en fruitsector. Maatschappelijk ondernemen is bij CO2 Correct oprichter Stephan Schneider met de paplepel ingegoten. Mede om die reden is het partnerschap met FairClimateFund tot stand gekomen. De Fairtrade projecten van FairClimateFund doen namelijk meer voor mens en natuur. Daarom is dit voor CO2 correct een vanzelfsprekende combinatie.

CO2 Correct maakt duurzaamheid toegankelijk voor de groente- en fruitsector

Veel organisaties in de groente- en fruitsector willen zich graag meer richten op duurzaamheid, maar komen vaak tot de ontdekking dat het verkrijgen van de juiste inzichten een ingewikkeld en kostbaar traject is. Daarnaast ligt de groente- en fruitsector zwaar onder druk als we kijken naar de discussie over onnodig gebruik van plastic. Hierdoor worden soms verkeerde keuzes gemaakt door over te stappen op onnodig dure alternatieve verpakkingen die vaak niet beter zijn voor het milieu. CO2 Correct wil die inzichten aan bedrijven meegeven en duidelijk maken dat voor een fractie van deze kosten een product al ‘CO2 Correct’ in de winkel verkocht kan worden.

CO2 Correct heeft hiervoor een unieke aanpak bedacht waarmee ze bedrijven snel inzicht geeft in de carbon footprint van de producten binnen hun assortiment. Vanuit dit CO2 gecorrigeerde startpunt neemt CO2 Correct haar leden mee naar haalbare, maar effectieve verduurzamingsstappen welke mede verkregen worden uit de geleverde inzichten. Daarnaast motiveert CO2 Correct bedrijven tot CO2-compenstie. Hierdoor zetten de aangesloten bedrijven een eerste grote stap richting een duurzame toekomst.

CO2 Correct & FairClimateFund

In haar zoektocht naar een betrouwbare partner voor CO2-compensatie kwam CO2 Correct in contact met FairClimateFund. De gezamenlijke visie dat duurzaamheid vooral samen moet gaan met een eerlijke boodschap richting consumenten sprak CO2 Correct erg aan. Daarnaast is CO2 Correct heel dankbaar voor de betrokkenheid en het advies van FairClimateFund bij de ontwikkeling van dit nieuwe initiatief.

Schoon koken op biogas

Het eerste project dat CO2 Correct steunt is het biogasproject van FairClimateFund in India. Het project dat boerenfamilies in India voorziet van biogasinstallaties sluit uitstekend aan bij de leden van CO2 Correct die zelf ook fruit uit deze streken importeren. Het ultieme doel voor CO2 Correct wordt om samen met FairClimateFund vergelijkbare projecten op te zetten in andere delen van de wereld waar veel groente en fruit verbouwd wordt. Dit zodat de leden van CO2 Correct hun impact kunnen corrigeren op de plek waar de producten vandaan komen.

Meer informatie: https://co2-correct.nl/

“Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met FairClimateFund”

Stephan Schneider
Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.