Cape tracks

Cape tracks

Sinds juni 2022 werkt Cape Tracks samen met FairClimateFund. Ze doneren aan verschillende van onze projecten om naar een beter milieu te streven.

Over Cape Tracks

Cape Tracks is een reisorganisatie uit Wierden. Het team is gepassioneerd over reizen en deze passie willen ze graag doorgeven aan anderen. Ze bieden op maat gemaakte rondreizen aan naar Noord-Europa, de poolgebieden en Zuidelijk Afrika om een droomreis te creeëren. Bij Cape Tracks krijgen klanten namelijk persoonlijk advies over de bestemmingen, zodat de reizen aangepast zijn aan eigen voorkeuren. Het team heeft zelf jarenlange ervaring en kennis opgedaan in de bestemmingen. Daarom zit de persoonlijke reisgids boordevol tips en verhalen over unieke bezienswaardigheden.

“just follow our tracks!”

Duurzaam toerisme en de introductie van Fair Tracks

Cape Tracks hecht veel waarde aan duurzaamheid om ervoor te zorgen dat de prachtige bestemmingen niet worden aangetast door klimaatverandering. Daarom vinden ze het belangrijk om rekening te houden met duurzaam toerisme. Dit betekent dat bezoekers respectvol omgaan met de locale cultuur, inwoners, het milieu en de lokale economie. Momenteel zet Cape Tracks zich in voor duurzaamheid door kleinschalige accomodaties aan te bieden. Dit draagt bij aan de lokale economie en voorkomt massatoerisme. Indien mogelijk bieden ze reizen aan die met het openbaar vervoer gedaan kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de 16-daagse elektrische autorondreis in Noorwegen. Cape Tracks heeft ook onlangs een label ontwikkeld, genaamd Fair Tracks. Dit label bedadrukt reizen die op een duurzame manier zijn georganiseerd.

Onze samenwerking

Nu werkt Cape Tracks samen met FairClimateFund om hun bijdrage aan een beter milieu te vergroten. Ze hebben zelf gekozen aan welke projecten ze willen ondersteunen. Op dit moment gaan alle donaties naar onze projecten in Kenia en Peru. Kenia, omdat het relatief dichtbij hun bestemming in Zuidelijk Afrika ligt. Daarnaast waardeert Cape Tracks natuurbehoud en daarom steunen ze graag het berbebossingsproject in Peru. Het plan is om meerdere keren per jaar te doneren op basis van de reizen die gemaakt worden. De eerste donatie heeft al plaa

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.