3 op reis

3 op reis

“Wij geloven dat de wereld zien je horizon verbreedt, en dat je ook binnen de gekte van de reisindustrie duurzame keuzes kunt maken”

Het programma is met het nieuwe seizoen een nieuwe, duurzamere weg ingeslagen en brengt de CO₂-voetafdruk van het programma in kaart.

Waarom Reizen?

3 op Reis gelooft dat de wereld zien je horizon verbreedt en dat reizen mooi en kostbaar is. Reizen brengt mensen op de wereld dichter tot elkaar. Reizen zorgt voor meer tolerantie en begrip. Reizen zorgt ervoor dat je niet alleen de rest van de wereld, maar ook je eigen vertrouwde wereld weer door andere ogen gaat zien. Daarnaast is onze planeet natuurlijk adembenemend mooi.
Mensen zullen altijd blijven reizen, dat zit in de aard van het beestje. Ook per vliegtuig, dat kan je niet tegenhouden en dat willen wij ook helemaal niet. Maar je kan als reiziger wél bewuste keuzes maken. Want elke keuze die je maakt heeft een directe impact op je omgeving en de mensen die er wonen.
Een eerste keuze die je al meteen kunt maken is je reis CO₂ compenseren.

Hoe berekenen jullie de CO2-uitstoot van het programma?

Dat is een hels karwei, want we willen in de compensatie niet alleen onze vluchten meenemen, maar ook de auto’s waarmee we rijden, de boten waarop we varen, en de hotels waarin we slapen. De ene keer slaapt de crew in een homestay, de andere keer in een groot hotel bij een vliegveld (we proberen wel altijd voor een zo groen mogelijke keuze te gaan!) Op de ene reis rijdt de crew rond in een busje, op de andere in een 4×4.
Daarom houden wij van iedere reis bij waar geslapen wordt, waarin gereden wordt, hoeveel kilometers worden gemaakt, en welke vluchten we nemen, om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Ook naar de crew op kantoor wordt gekeken: wie rijdt er met de auto naar Hilversum en hoeveel kilometers worden er dan gemaakt?
Aan de hand daarvan kunnen we zien wat we dit seizoen hebben uitgestoten aan CO₂.
Wij streven ernaar duurzamer te reizen, en hopelijk het seizoen hierna weer minder uitstoot te hebben.

Voor meer informatie: 3 op Reis CO2-neutraal-reizen

Deel deze pagina
Facebook
Twitter
LinkedIn
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.
navdot-black-rightCreated with Sketch.