shutterstock_639949456

co₂ compensatie

Een ambitieus CO₂-reductieplan is noodzakelijk om de ergste gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, maar soms is CO₂-uitstoot nog niet te vermijden.

Investeren in eerlijke klimaatprojecten voor de meest kwetsbaren voor de gevolgen van klimaatverandering is dan een goede oplossing. FairClimateFund heeft een breed aanbod van duurzaam gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het implementeren van schonere kooktoestellen en bosprojecten. Onze projecten zijn gecertificeerd volgens de keurmerken van de Verified Carbon Standard (VCS), Plan Vivo, Gold Standard en/of de Fairtade Climate Standard.

Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten

FairClimateFund wil aantonen dat de CO₂-markt op een eerlijke en effectieve manier ten goede kan komen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering. Dat betekent dat wij continu streven naar klimaatprojecten met de grootste sociale impact. Een groot deel van onze klimaatprojecten is al gecertificeerd door de beste keurmerken: Gold Standard en de Fairtrade Climate Standard. Bovendien dragen onze projecten bij aan verschillende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs).

Lees meer over de verschillende keurmerken

koken-op-cookstove-14

Een eigen CO₂-reductieproject

Een eigen klimaatproject opzetten in een specifieke regio of in de keten van een product? Ook dat is mogelijk. FairClimateFund organiseert offsetting en insetting voor klanten van A tot Z: van projectontwerp tot en met projectregistratie, -certificering en - monitoring volgens de voorwaarden van het CDM (Clean Development Mechanism), Gold Standard en/of de Fairtrade Climate Standard. Indien nodig kunnen wij ook gemengde financieringsconstructies regelen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een eigen CO₂-compensatieproject?

Neem contact met ons op

koken-op-cookstove-2

Jouw project laten certificeren

Heb je zelf een idee voor een CO₂-reductieproject of een CO₂-reductieproject opgezet in een kwetsbaar gebied met grote sociale impact. Neem dan eens contact op met een van onze projectontwikkelaars. Zij beoordelen of jouw idee of project bijdraagt aan onze missie en of deze gecertificeerd kan worden volgens de keurmerken van VCS, Plan Vivo, Gold Standard en de Fairtrade Climate Standard. Indien nodig kunnen wij ook gemengde financieringsconstructies regelen. Uiteraard zijn Fairtrade principes daarbij onze standaard!

Wil jij jouw CO₂-reductieproject via ons laten certificeren?

Neem contact met ons op

maxhavelaarethiopie-4846-copy

Neem contact op met onze collega Robert Okhuysen om alle mogelijkheden te ontdekken!


Robert Okhuysen

Business Developer
Telefoon: 030-2348203
E-mail: okhuysen@fairclimatefund.nl

robert-800x800-q85