kantoor3

voor bedrijven

In 5 stappen naar een eerlijk klimaat

FairClimateFund helpt je bij het verduurzamen van jouw bedrijfsvoering, producten en/of diensten: samen brengen wij de CO₂-voetafdruk van jouw bedrijf in kaart. Vervolgens kijken wij welke stappen je nog meer kunt zetten naar CO₂ neutraal en klimaatneutraal ondernemen

1Uw CO 2-voetafdruk in kaart brengen

De CO₂-voetafdruk van jouw bedrijf wordt bepaald door verschillende factoren: denk aan het elektraverbruik, logistiek en het dagelijks vervoer van jouw medewerkers. FairClimateFund helpt je bij het in kaart brengen van jouw CO₂-voetafdruk. Neem contact op met onze collega Marcel Spaas via de gegevens onderaan deze pagina.

Valt jouw bedrijf onder het MKB? Breng dan jouw energieverbruik in kaart via onze CO2-calculator.

2Uw CO 2-uitstoot verminderen

CO₂-neutraal ondernemen begint met duurzaam vervoer en energie besparen. Je kunt jouw tl-verlichting bijvoorbeeld vervangen door LED lampen. Maar ook door versleten rubbers van koel- en vriesceldeuren te vervangen, bespaar je behoorlijk wat energie. Wij helpen je met een plan van aanpak om jouw energieverbruik terug te brengen.

3Zelf duurzame energie opwekken

Voor de energie die je toch nog nodig hebt voor jouw bedrijf, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Denk aan elektrisch rijden of investeren in zonne-energie of windenergie. Wij helpen jou om de mogelijkheden in kaart te brengen.

4Uw rest CO 2-uitstoot compenseren

Soms is CO₂-uitstoot echt niet te vermijden. Wil je dan toch CO2-neutraal ondernemen? Compenseer dan jouw rest CO₂-uitstoot met onze (Fairtrade) CO₂-credits. Voor meer informatie over onze Fairtrade CO₂-compensatie, klik hier>

FairClimateFund ondersteunt je bij het (Fairtrade) CO₂-neutraal maken van jouw bedrijfsvoering, producten en/of diensten. Ook kunnen wij jou ondersteunen bij het in kaart brengen van jouw supply chain(s).

Je maakt vervolgens zelf een keuze uit een van onze (Fairtrade) gecertificeerde klimaatprojecten of werkt in overleg met FairClimateFund aan een op maat gemaakt project én vermindert zo elders op de wereld CO₂-uitstoot. En het mooiste is: je draagt ook nog eens bij aan een eerlijk klimaat door mensen in ontwikkelingslanden weerbaar te maken tegen klimaatverandering.

5Een eerlijk verhaal

Wat is precies de impact van de stappen die je onderneemt om CO₂-neutraal te ondernemen? Wie profiteren er van de opbrengsten van de CO₂-credits die je koopt en wat is hun verhaal? Een aansprekend verhaal met duidelijke feiten en cijfers helpt om jouw medewerkers en belangrijkste stakeholders te overtuigen en in beweging te krijgen. Wij helpen jou bij het creëren van een helder en vooral eerlijk verhaal.

Wil je meer informatie over duurzaam ondernemen? Lees dan onze whitepaper: Whitepaper CO2 voetdruk reduceren of neem contact met ons op:

Robert Okhuysen


Tel: 030-2348203
E-mail: okhuysen@fairclimatefund.nl

robert

Compenseer jouw CO₂-uitstoot

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.