Banner vrouwen met bomen in Peru

peru - herbebossing voor koffieboeren

De toenemende ontbossing in Piura, Peru is een groot probleem voor lokale boeren. De ontbossing leidt tot toenemende droogte die de koffieproductie aantast, maar de aangetaste bodems zorgen ook voor minder oogst.

FairClimateFund verkoopt Fairtrade CO₂-credits van het programma van Progreso Foundation en koffiecoöperatie NorAndino, die in 2011 een herbebossingsproject startten in een poging de toenemende degradatie van het landschap aan te pakken in Piura. In totaal is er ruim 200 hectare bos aangeplant waarmee zo’n 2.000 lokale boeren geholpen zijn. Naast de opname van CO₂, leveren de bomen op de lange termijn ook extra inkomsten voor de gemeenschappen.

Project detail

Project type
Herbebossing
Project verificatie
Sustainable development goals

De totale impact van het project

42

co2-reductie

x duizend ton CO₂ wordt gereduceerd

85

bomen

x duizend bomen worden geplant

2

boeren

x duizend koffieboeren worden geholpen

Het project in detail

Het herbebossingsproject is in juli 2011 voor het eerst Gold Standard gecertificeerd. De CO₂-opbrengsten worden gebruikt om een programma voor duurzame herbebossing, capaciteitsopbouw en werkgelegenheid voor koffieboeren te ontwikkelen. Ook aanvullende activiteiten worden gefinancierd, zoals de bouw van visvijvers, moestuinen en paddenstoelenkwekerijen voor een gevarieerd dieet voor boerenfamilies. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in activiteiten op het gebied van klimaatadaptatie, zoals het planten van schaduwbomen en verbeterde snoeitechnieken voor een betere koffieoogst. Het project genereert nog steeds veel aandacht door de innovatieve methode en het project is sindskort ook gecertificeerd volgens de Fairtrade Climate Standard

peru-video

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.

Deel deze pagina

Onze klanten

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding