Vier dagen fietsen naar je werk? Deze onderzoekers van UMCG doen het

– 10 mei 2023

Vier dagen fietsen naar je werk? Deze onderzoekers van UMCG doen het

Nieuwsbericht
10 mei 2023

Vier cardiologie onderzoekers van het UMCG gaan fietsend naar hun congres over hartfalen in Praag.

Nils Bömer, Joost Beusekamp, Bart van Essen en Suzanne Voorrips gaan de reis aan. Ze willen actie ondernemen en hun collega’s bewust maken van hun impact. Binnen Europa zijn er genoeg alternatieven om op destinatie te komen. Voor het congres in Tsjechië op 20 mei nemen zij zelfs de fiets. Op 16 mei vertrekken de vier onderzoekers samen met drie andere collega’s in een volgauto met eten en drinken. Op deze manier blijft hun eigen voetafdruk laag. Maar dat is niet alles. Ze willen de uitstoot van hun collega’s compenseren die er wel voor kiezen om met het vliegtuig te gaan.

Hiervoor is 30.000 euro nodig, dat zal worden gedoneerd aan ons biogas project in India. Dit project voorkomt vervuilende uitlaatgassen door biogaspraktijken toe te passen in de plaats van koken op open vuur.

De vier cardiologieonderzoekers hopen met hun fietstocht naar Praag niet alleen te compenseren, maar ook bewustzijn te creëren onder collega’s over hun voetafdruk en te inspireren om voor milieuvriendelijkere alternatieven te kiezen.