image0-2

vier dagen fietsen naar je werk? deze onderzoekers van umcg doen het

Nieuwsbericht – 10 mei 2023

Een groep van vier cardiologieonderzoekers van het UMCG – Universitair Medisch Centrum Groningen gaat in vier dagen tijd naar hun congres over hartfalen in Praag fietsen. Dit is een afstand van wel 800 kilometer. Tijdens het fietsen willen ze aandacht vragen voor het feit dat er vaak te makkelijk voor het vliegtuig wordt gekozen om naar een congres te gaan.

Nils Bömer, Joost Beusekamp, Bart van Essen en Suzanne Voorrips gaan de reis aan. Ze willen actie ondernemen en hun collega’s bewust maken van hun impact. Binnen Europa zijn er genoeg alternatieven om op bestemming te komen. Voor het congres in Tsjechië op 20 mei nemen zij zelfs de fiets. Op 16 mei vertrekken de vier onderzoekers samen met drie andere collega’s in een volgauto met eten en drinken. Op deze manier blijft hun eigen voetafdruk laag. Maar dat is niet alles. Ze willen de uitstoot van hun collega's compenseren die er wel voor kiezen om met het vliegtuig te gaan.

Hiervoor is 30.000 euro nodig, dat zal worden gedoneerd aan ons biogas project in India. Dit project voorkomt houtverbruik voor koken door biogasinstallaties te plaatsen.

De vier cardiologieonderzoekers hopen met hun fietstocht naar Praag niet alleen te compenseren, maar ook bewustzijn te creëren onder collega’s over hun voetafdruk en te inspireren om voor milieuvriendelijkere alternatieven te kiezen.

Je kan dit initiatief hier steunen.

Deel deze pagina