Nieuwe investering in het Biomassters project in Rwanda

– 13 oktober 2022

Nieuwe investering in het Biomassters project in Rwanda

Nieuwsbericht
13 okt 2022

We zijn blij aan te kondigen dat we op het Clean Cooking Forum in Ghana een – voorgefinancierde Carbon Credits afnameovereenkomst – hebben getekend voor nieuwe investeringen in het Biomasters-project in Rwanda.

Onze investering
Dit betekent dat we zijn overeengekomen om te investeren in het opschalen van het bestaande project met nieuwe Mimi moto-cookstoves. In ruil daarvoor krijgen we de CO2-credits die CO2-reductie oplevert. De CO2-credits zullen we in een later stadium verkopen aan bedrijven die willen investeren in klimaatprojecten die ten goede komen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de effecten van klimaatverandering.

Over het project
FairClimateFund maakt deel uit van het samenwerkingsverband; Partners in Pellets. Samen ontwikkelen we een schoon kookproject met pellets. Het project vervangt brandhout en houtskool door pellets als kookbrandstof, wat hard nodig is. Het gebruik van brandhout en houtskool leidt tot ontbossing in Rwanda. Pellets zijn biomassaproducten gemaakt van stoffen zoals hout of ander organisch afvalmateriaal, die worden samengeperst tot kleine cilinders die worden gebruikt voor koken of andere verwarmingsdoeleinden. We gebruiken lokale grondstoffen voor de pellets, stimuleren de lokale economische ontwikkeling en verminderen de afhankelijkheid van geïmporteerde energieoplossingen. Het project heeft als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de mensen in Rwanda een gezonder leven te geven.

More about the partnership

CCF2022