Neera’s trek naar het zuiden!

– 25 oktober 2021

Neera’s trek naar het zuiden!

Nieuwsbericht
25 okt 2021

Woensdag 8 september was het zover: Neera van der Geest, directeur van FairClimateFund, vertrok op haar volgepakte fiets naar het zuiden! Neera’s fietstocht startte in Utrecht en eindigde in het prachtige Zuid-Spanje. Net als maar liefst 3 miljard vogels uit Europa die naar het zuiden trekken.

Tijdens haar tocht wilde Neera aandacht vragen voor het Birds, Bees & Business project in Burkina Faso, en zoveel mogelijk bomen doneren voor een rijke leefomgeving voor mens en natuur. En dat is haar gelukt! Door de vele donaties zullen zeker 585 nieuwe bomen worden geplant in het project Birds, Beest & Business!

“Deze fietsreis bewijst voor mij dat je in Europa een heel sportieve, bourgondische en spannende vakantie kan hebben zonder veel CO2-uitstoot.”

FCF
FCF

Gedurende haar reis ontmoette Neera verschillende mensen met wie zij gesprekken had over klimaatverandering. Een Fransoos vertelde haar dat door de stijgende termparturen het alcoholpercentage in de lokale wijnen is gestegen met 3%! Daarnaast, tijdens haar reis zag Neera veel bomen op bijzondere plekken: bomen op kliffen, op rotsen en in rivieren.

Over het project

Sinds 2018 werken Cordaid/FairClimateFund en Vogelbescherming aan een beter landschap in het zuiden van Burkina Faso. We planten nieuwe bomen, beschermen bestaande bomen, stimuleren biodiversiteit en bevorderen duurzaam ondernemen. Dit zorgt voor meer voedsel voor mensen en vogels, meer insecten en meer opbrengsten uit landbouw en de productie van sheanoten!