Het Nationaal Sustainability Congres 2019

– 07 november 2019

Het Nationaal Sustainability Congres 2019

Nieuwsbericht
07 nov 2019

Op 7 november vond de 19e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats in Den Bosch. Ondernemers uit verschillende sectoren deelden hier hun visie op het bereiken van diverse Sustainable Development Goals (SDG’s) zoals biodiversiteit, klimaat, schone energie en gelijkheid.

Naast presentaties tijdens het plenaire programma van bijvoorbeeld Mihela Hladin Wolfe, director of environmental initiatives bij Patagonia, werden ook verdiepende parallelsessies georganiseerd. Samen met Heleen de Coninck verzorgden wij een van deze bijeenkomsten. Heleen is klimaatwetenschapper en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is een van de hoofdauteurs van het IPCC-rapport over of, hoe en waarom we de wereldopwarming tot 1.5°C zouden moeten beperken.

Tijdens deze sessie ging Heleen dieper in op de stand van zaken t.a.v. het Parijs akkoord vanuit internationaal perspectief en de collectieve opgave die we als bedrijf en als individu hebben om in de race te blijven voor 1.5 graden. Een van de strategieën die bedrijven hiervoor kunnen gebruiken, is het compenseren van een deel van de CO₂-uitstoot die nog niet te reduceren is.

Onze collega Marcel Spaas vertelde over de verschillende soorten CO₂-compensatie projecten en de verschillende prijzen van CO₂-compensatie. Ook voor CO₂-compensatie geldt namelijk: Goedkoop is duurkoop, voor mens én klimaat.

foto-nsc

Samen met Heleen, Marcel en een aantal van onze klanten, zoals koffiebranderij Peeze, Secrid, Arcadis en Meelunie zijn wij na afloop van de parallelsessie nog verder in gesprek gegaan over klimaatzaken en gerelateerde duurzaamheidsvraagstukken waar onze klanten aan werken.

Het was een inspirerende dag en wij danken de aanwezigen voor hun enthousiasme en bijdragen. Wil jij er volgend jaar ook bij zijn? Reserveer alvast 17 november 2020 voor de 20e editie van het Nationaal Sustainability Congres!

Voor meer informatie klik hier>