Gold Standard Conferentie: Grow to Zero

– 29 juni 2023

Gold Standard Conferentie: Grow to Zero

Nieuwsbericht
29 jun 2023

Begin deze week bezochten collega’s Neera, Harry en Lisanne de Gold Standard conferentie: Grow to Zero, midden in London tijdens de London Climate Week. Gold Standard is de organisatie die onze klimaatprojecten certificeert.

Het thema van de conferentie ‘Grow to Zero’ verwijst naar de dringende noodzaak om onze impact op het klimaat te verminderen.

FairClimateFund’s collega’s Neera en Harry maakten deel uit van verschillende panels. Tijdens deze panels kregen ze de kans om onze visie over een eerlijke en inclusieve CO₂-markt te vertellen. Wij stellen dat de CO₂-markt op een eerlijke en effectieve manier ten goede moet komen aan degenen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering. Dit doen we aan de hand van de Fairtrade Climate Standard. Deze standaard verzekert het eigendom van de credits voor huishoudens, een minimumprijs, lokale capaciteitsopbouw en een Fairtrade-premie.

We waren blij te horen dat Gold Standard en andere aanwezigen, zoals projectontwikkelaars en investeerders, erkenden dat het verplicht zou moeten zijn om aandacht te besteden aan de mensen binnen de klimaatprojecten en dat de prijzen van carbon credits moeten stijgen om echte klimaatimpact te bereiken. Daarnaast kwam in de panels het belang van andere SDGs (Sustainable Development Goals) naast CO₂-reductie aan bod.

fcf
fcf

Later deze week lanceert Gold Standard een tool om de impact van de SDGs in onze projecten te meten. De SDG-impacttool zal projectontwikkelaars aanmoedigen om meer SDGs in hun projecten te integreren, iets wat wij toejuichen.

Wij danken Gold Standard voor de inspirerende conferentie ‘Grow to Zero’ in Londen en voor de mogelijkheid om tijdens de panels onze visie voor eerlijke en inclusieve CO₂-markten te delen.

Als je meer vragen hebt over de Fairtrade Climate Standard, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons positon paper over onze visie op de vrijwillige CO₂-markt hier vinden: https://www.fairclimatefund.nl/en/position-paper