Cycling4Climate: Een fietstocht langs de naderende kustlijn

Cycling4Climate: Een fietstocht langs de naderende kustlijn

Nieuwsbericht
22 mei 2023

Op 19 juni organiseert Cycling 4 Climate de Climate Classic, een fietstocht voor het klimaat langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt.

Een kwart van ons land ligt onder de zeespiegel en daarom zijn we gevoelig voor overstromingen als gevolg van klimaatverandering. Met de fietstocht wil Cycling 4 Climate laten zien dat met samenwerking, snelheid en doorzettingsvermogen veel bereikt kan worden om het klimaat te verbeteren. De volledige kustlijn route van Goes naar Groningen is 375 km, maar er zijn ook mogelijkheden voor 250 km en 125 km. Collega’s Katinka Schreuder en Marcel Spaas zullen deelnemen aan deze fietstocht. Doe ook mee en vraag samen met ons aandacht voor het klimaat.

Naast het fietsen kun je ook een positieve impact maken door een klimaatbelofte te maken, een persoonlijke actie om het klimaat te verbeteren. Dit kan door CO₂ uitstoot te reduceren of je in te zetten voor het klimaat. Via de website van Cycling 4 Climate kun je CO₂ uitstoot voorkomen door bij te dragen aan ons biogas project in India!

Dit project voorkomt CO₂-uitstoot veroorzaakt door traditionele manieren van koken. Dankzij het gebruik van biogas kan rookloos gekookt worden, waar zowel het milieu als de gezondheid van vrouwen en kinderen van profiteren.

Laten we dus samen fietsen voor een betere en duurzame toekomst. Door deel te nemen aan de Climate Classic en een klimaatbelofte te maken of bij te dragen aan het biogasproject in India, kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan het verbeteren van het klimaat.