Cycling 4 Climate fietst 400 km voor het klimaat!

– 20 december 2021

Cycling 4 Climate fietst 400 km voor het klimaat!

Nieuwsbericht
20 dec 2021

Op 14 juni 2021 fietste Cycling 4 Climate met een groep bekende en minder bekende fiets- en duurzaamheidsliefhebbers bijna 400 kilometer. Een tocht langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt.

Een kustlijn die wat Cycling 4 Climate en FairClimateFund betreft nooit werkelijkheid mag worden. Het doel van de tocht is om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis, en mensen in beweging te brengen hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

Maar dat is niet het enige. De uitstoot die gemaakt is tijdens het evenement is berekend en gecompenseerd. Adviesbureau Copper8 heeft berekend dat alle deelnemers en organisatoren die dag dezelfde uitstoot produceerden als het jaarlijkse energie gebruik van 11,3 huishouden, namelijk 43.089 kg CO₂ eq.

climate-classic-impactmeting
mpactmeting Climate classic 2021

Stichting Cycling 4 Climate compenseert dit met het FairClimateFund project: Solar cookers voor vluchtelingen in Tsjaad. Dit zorgt voor 16 solar cookers die door de vermindering van houtkap, 41 ton CO₂ eq reduceren.

jj-stok-tchad-solaire
Solar Cookers in Tsjaad

Niet alleen een mooie winst voor het klimaat maar ook één met het oog op de kerstgedachte van het delen van geluk, warmte, licht en lekker eten. Samen met alle Carbon Commitments die deelnemers voor hun deelname aan de tocht aflegden wordt zo de impact vergroot.

Ook impact maken door te fietsen? Er zijn nog een paar plekken voor de Elfsteden Fietstocht op 13 maart 2022: Meld je hier aan!