Bijna 3 miljoen euro van de Postcode Loterij

– 19 februari 2018

Bijna 3 miljoen euro van de Postcode Loterij

Nieuwsbericht
19 feb 2018

Goed nieuws voor FairClimateFund. De Nationale Postcode Loterij heeft maar liefst 357 miljoen euro verdeeld over 112 organisaties die werken aan een betere wereld. Het project Birds, Bees & Business – een initiatief van ICCO, Vogelbescherming Nederland en FairClimateFund – ontvangt een bedrag van 2.834.000 euro.

Het geld voor dit project wordt geïnvesteerd in een duurzaam landschap in Burkina Faso, waar mens én natuur van profiteren. Met een bijzondere aanpak, die natuurherstel combineert met economische ontwikkeling, kan de lokale bevolking een duurzaam inkomen opbouwen, krijgt de biodiversiteit de kans zich te herstellen en ontstaat een omgeving waar trekvogels in de winter een rustplaats met voldoende voedsel vinden. De sleutel daarvoor is de sheanoot. Meer informatie over dit bijzondere project is binnenkort op onze site te vinden.

Leonardo DiCaprio spreekt klimaatzorgen uit
Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Loterij de aanwezigen toe namens de door hem opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). In zijn toespraak sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Dit besef leidde tot de oprichting van zijn foundation, waarmee hij wil werken aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen. DiCaprio: “Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.”

Recordbedrag voor goede doelen
Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.