achtergrond

relatiedag 2021: van klimaatneutraal naar net zero

Om de ergste effecten van klimaatverandering te voorkomen, moeten we de opwarming van de aarde beperken tot 1,5 graad Celsius. Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in de ambitie om 1,5 graad te halen.

Inmiddels hebben veel bedrijven al stappen gezet en een klimaatstrategie of duurzaamheidsstrategie ontwikkeld. Sommige bedrijven zijn zelfs al klimaatneutraal gecertificeerd. Maar zijn deze strategieën nog in lijn met de klimaatontwikkelingen en hoe vertaal je klimaatneutraal door naar net-zero en klimaatpositief?

Tijdens de eerste relatiedag van FairClimateFund gaan we dieper in op de betekenissen van “klimaatneutraal”, “net zero” en “klimaatpositief”. Wat is het verschil nu eigenlijk, wat is belangrijk voor je organisatie en hoe ga je hiermee aan de slag? Wereldwijd kampen bedrijven met deze vragen.

Op 30 november vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom in het sfeervolle kantoor van onze partner Royal Lemkes in Bleiswijk. Onder leiding van dagvoorzitter Margot Ribberink zullen experts, zoals klimaatwetenschapper Heleen de Coninck en Fund manager Gert Grielaard, u deze middag meer inzicht geven in de betekenissen van ‘klimaatneutraal’, ‘net zero’ en ‘klimaatpositief’. Tijdens een van de rondetafelsessies georganiseerd door bedrijven Royal Lemkes, Secrid, Meelunie en Vonk - Sprankelend MVO kunt u in een klein gezelschap praktijkvoorbeelden met vakgenoten bespreken.

Er zijn beperkte plekken beschikbaar, dus meld u hier snel aan!

Datum: 30 november 2021
Tijd: Vanaf 14:30
Waar: Royal Lemkes Bleiswijk

Let op! Coronatoegangsbewijs nodig

Programma

14.30 ontvangst
14.40 rondleiding Royal Lemkes
15.00 welkom heten door Margot Ribberink
15.05 presentatie Heleen de Coninck
15.15 presentatie FairClimateFund
15.25 interactie vragen met publiek o.l.v. Margot
15.45- 16.15 pauze
16.15 - 16.45 rondetafelsessies: Meelunie, Secrid, Royal Lemkes, en Vonk, Sprankelend MVO
16.45 - 17.00 afsluiting: samenvatting, conclusies en Act Now
17.00 - 18.00 netwerkborrel

vergaderkas-rl-lr