Banner raad van advies

raad van advies

Ter ondersteuning van onze activiteiten is in 2018 een vrijwillige Raad van Advies opgericht. De Raad van Advies zorgt voor continuïteit en brengt waardevolle kennis en ervaring in. De raadsleden komen een aantal keer per jaar bijeen en denken op efficiënte wijze mee, adviseren en zetten hun netwerk in. Zij worden benaderd voor tactische en inhoudelijke vraagstukken, naast de ‘gewoonlijke’ strategische. De Raad van Advies van FairClimateFund bestaat uit de volgende leden:

Van links naar rechts: Josien Sluijs, Wim Hart, Michiel de Haan en Peter d'Angremond

Josien Sluijs– Directeur NpM, Platform for Inclusive Finance
Josien Sluijs is al meer dan 15 jaar actief op het gebied van inclusieve financiering. In haar huidige functie als directeur van het Nederlands “Platform for Inclusive Finance” (NpM) is zij verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van de sector Dutch Inclusive Finance en faciliteert zij samenwerkingen, kennisontwikkeling en kennis delen onder de leden van NpM. Voor haar huidige functie bekleedde zij een senior positie bij Rabobank International. Zij was verantwoordelijk voor het herstructureren van landelijke banken in het Midden-Oosten en Azië. Ze was ook verantwoordelijk voor verschillende adviestrajecten voor internationale organisaties, zoals de International Finance Corporation (IFC) en onderzoeksprojecten met betrekking tot Value Chain Finance.

Wim Hart– Directeur ICCO Cooperation
Wim Hart is opgeleid als registeraccountant en is zijn carrière begonnen bij Rabobank Nederland. Vervolgens was hij mede-eigenaar en oprichter van een accountantskantoor en een adviesbureau in accountancy. Als lid van de directie van de ICCO-ontwikkelingsorganisatie, helpt hij vorm te geven aan het ambitieuze vernieuwingsproces van ICCO. Hij is verantwoordelijk voor interne zaken als bedrijfsbeheer, financiën, personeel en organisatie en ICT. Hij vervult deze functie naast Marinus Verweij. Wim Hart maakte de overstap naar een ontwikkelingsorganisatie op basis van een sterk persoonlijk engagement.

Michiel de Haan– Managing Director Royal Lemkes
Michiel de Haan is momenteel werkzaam als managing director bij Royal Lemkes, de grootste exporteur van planten in Europa. Hun missie is duurzame groei; van mensen, relaties, gezelschap, maar ook van de wereld waarin we leven. Eerder werkte Michiel de Haan als managing director van de hardware winkelketen Praxis en bij Dirk van den Broek Supermarkten. Hij heeft Dirk van den Broek Supermarkten twee jaar geleid. De Haan werkte ook als commercieel directeur en plaatsvervangend algemeen directeur bij BCC.

Peter d’Angremond– President & CEO Stichting Max Havelaar
Peter d'Angremond heeft verschillende commerciële functies gehad in toonaangevende organisaties. In de snel evoluerende consumentenartikelenindustrie werkte Peter voor Kraft en Sara Lee Household & Bodycare. Peter was country director Benelux bij Disneyland Resort Paris en marketingdirecteur bij Amsterdam Airport Schiphol. Vanaf juni 2009 is Peter uitvoerend directeur van de stichting Max Havelaar (de basis achter het Fairtrade-keurmerk voor duurzame productie en eerlijke handelsnormen). In deze functie is Peter ook voorzitter van de vereniging van etiketteringsinitiatieven (de 23 verenigingen die verantwoordelijk zijn voor de marktontwikkeling van Fairtrade op hun respectieve markten).

Onze klanten

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding