Banner als een particulier

particulieren

In 4 stappen Fairtrade CO2 compenseren!

Breng met behulp van FairClimateFund uw CO₂-voetafdruk in kaart. En draag met eerlijke CO₂-compensatie bij aan een beter klimaat en een beter leven voor mensen in ontwikkelingslanden, die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

1Uw CO 2-voetafdruk in kaart brengen

Uw CO₂-voetafdruk wordt bepaald door verschillende factoren: denk aan uw elektraverbruik, vliegreizen en dagelijks vervoer. FairClimateFund helpt u bij het in kaart brengen van uw CO₂-voetafdruk via onze CO₂-calculator.

2Uw CO 2-uitstoot verminderen

Duurzaam leven begint met het maken van bewustere keuzes op het gebied van consumeren, wonen en vervoer. U kunt op ieder moment zelf beslissen om uw CO₂-voetafdruk te verkleinen. Kijk hier voor tips!

3Zelf duurzame energie opwekken

Voor de energie die u toch nog nodig heeft, adviseren wij om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Denk aan elektrisch rijden of investeren in zonne-energie of windenergie.

4Uw rest CO 2-uitstoot compenseren

De CO₂-uitstoot die u (nog) niet kunt of wilt verminderen, kunt u bij ons op een eerlijke en effectieve manier compenseren met (Fairtrade) CO₂-credits. Voor meer informatie over onze Fairtrade CO₂-compensatie, klik hier>

U maakt zelf een keuze uit een van onze (Fairtrade) gecertificeerde klimaatprojecten en vermindert zo elders op de wereld CO₂-uitstoot. En het mooiste is: de opbrengsten van de (Fairtrade) CO₂-credits komen terecht bij de mensen die het meest kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.