Banner Rederij Doeksen

rederij doeksen

Case – 05 augustus 2018

Klimaatneutrale overtocht voor 40.000 passagiers van Rederij Doeksen

Door middel van een toeslag van €0,50 maken passagiers van Rederij Doeksen hun overtocht klimaatneutraal. Afgelopen zomer hebben ruim 40.000 passagiers van Rederij Doeksen op deze manier bijgedragen aan een beter klimaat en een gezondere toekomst voor bijna 3.000 mensen in het Chickballapur District in de deelstaat Karnataka in India.

Het Chickballapur District in India is één van de meest onderontwikkelde gebieden in India, waar voornamelijk dagloon arbeiders en kleine boeren leven in slechte omstandigheden. Om eten te bereiden, wordt gebruik gemaakt van traditionele oventjes – gemaakt van steen en klei en gestookt op kerosine en hout – die zeer schadelijke rook veroorzaken, die vrouwen en kleine kinderen dagelijks uren achtereen inademen. Dit is vergelijkbaar met twee pakjes sigaretten per dag!

Sinds 2012 biedt Rederij Doeksen passagiers de mogelijkheid om de CO₂-uitstoot van hun overtocht te compenseren door bij te dragen aan klimaatprojecten met schonere kookmethoden van FairClimateFund. Rederij Doeksen draagt zelf ook bij aan vermindering van de CO₂-uitstoot. De veerdienst compenseert overtochten die de medewerkers en hun gezinsleden maken (ongeveer 5.000 tochten per jaar). Tot op heden zijn in Zuid-Afrika al meer dan 110.000 huishoudens getraind in het efficiënter koken en stoken met kolen. In India zijn 11.500 families overgestapt op biogas uit eigen installaties en meer dan 18.000 families koken op schonere kooktoestellen. In Ethiopië maken al meer dan 1.500 koffieboeren gebruik van schonere kooktoestellen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor Rederij Doeksen en daarom hebben zij de afgelopen jaren veel research gedaan naar groene toepassingen in hun vakgebied. Lees meer over hun duurzame initiatieven>

Voor meer informatie: www.rederij-doeksen.nl

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.