Banner PLUS supermarkt

plus retail b.v.

Case – 06 september 2019

PLUS heeft primeur in Nederland met Fairtrade CO₂-compensatie

Alle 260 supermarkten van PLUS zijn al sinds 2016 klimaatneutraal door gebruik van groene stroom uit Europese windenergieprojecten, energiebesparende maatregelen en CO₂-compensatie. Hiermee hadden ze al een primeur, maar sinds begin 2017 doen zij dit – als eerste in Nederland – ook nog eens met Fairtrade gecertificeerde carbon credits van het Indiase Chulika kooktoestellen project van FairClimateFund. FairClimateFund en Stichting Max Havelaar zijn heel blij met deze keuze van PLUS en hopen dat meer organisaties zullen kiezen voor Fairtrade Carbon Credits, de hoogste standaard op het gebied van klimaatcompensatie.

Bovendien ondersteunt PLUS haar ondernemers om efficiënt om te gaan met energie en daar waar mogelijk ook zelf energie op te wekken. Verschillende PLUS ondernemers hebben elektrische bestelauto's, zuinige koelingen en/of zonnepanelen op het dak. In alle PLUS supermarkten worden koelingen afgedekt en veel supermarkten hebben energie-zuinige LED-verlichting. De energie-efficiëntie is in de afgelopen tien jaar met meer dan 20% verhoogd. Het doel is om dit in de komende jaren nog verder te verbeteren.

PLUS is ook al vier jaar op rij de Meest Verantwoorde Supermarkt in Nederland. Ben je nieuwsgierig naar hun beweegredenen en welke stappen zij nog meer gaan nemen, lees hier het interview dat wij begin dit jaar hadden met Debbie Huisman, communicatieadviseur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij PLUS Retail BV.

Voor meer informatie: www.plus.nl/verantwoord

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.