Hogeschool Leiden

hogeschool leiden

Case – 03 augustus 2018

Hogeschool Leiden is eerste klimaatneutrale hogeschool van Nederland

Hogeschool Leiden is op 29 mei 2015 uitgeroepen tot eerste klimaatneutrale hogeschool van Nederland tijdens de eerste Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs.

Klimaatneutraal Certificaat
De dag bestond uit het Symposium Groene ICT en Duurzaamheid, in combinatie met de SustainaBul Experience. Hogeschool Leiden kreeg het certificaat overhandigd door voormalig premier Jan Peter Balkenende tijdens de SustainaBul uitreiking. Agnita Mur, lid van het College van Bestuur, mocht het certificaat in ontvangst nemen. De SustainaBul is de ranking van de meest duurzame hogeschool of universiteit van Nederland. Naast het klimaatneutrale certificaat mocht Hogeschool Leiden ook de zilveren SustainaBul in ontvangst nemen uit handen van een deskundige vakjury, bestaande uit prinses Irene, de Leidse wethouder Frank de Wit en Henk Hagoort, bestuursvoorzitter van de NPO.

Duurzaamheid in de genen
Hogeschool Leiden voert al jaren een actief beleid op het gebied van duurzaamheid, zowel binnen onderzoek en onderwijs als in de bedrijfsvoering. Na jarenlang investeren in reductie en een verduurzamingsstrategie voorbij de EEP (Energie Efficiency Prestatie) was CO₂-compensatie van de resterende uitstoot een logische stap naar klimaatneutraliteit. Hogeschool Leiden bevestigt daarmee haar duurzaamheidsambitie, onderstreept de urgentie van de klimaatafspraken van Parijs en stelt een voorbeeld voor andere onderwijsinstellingen.

Voor meer informatie: www.hsleiden.nl

Ik compenseer Fairtrade...

en draag bij aan betere leefomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden.

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding